Actievenweekend 2015: Keulen

Hét weekend waar alle actieve leden van de CT naar uit hadden gekeken, was dan eindelijk aangebroken: op 1, 2 en 3 mei heeft de meerderheid van de actieven Keulen onveilig gemaakt en zijn er weer mooie herinneringen ontstaan, waar nog lang over nagepraat zal worden.

 

‘T.G.I.F.’ 1 mei 2015!

De reis naar de Duitse stad verliep voorspoedig, mede dankzij de goed gestemde buschauffeur Dirk. Een aantal CT’ers had de avond ervoor al aardig diep in het glaasje gekeken, waardoor zij besloten hadden een andere bus te pakken, maar er zijn vele wegen die, in dit geval, naar Keulen leiden!

 

Het diner vond plaats in de Jameson Distillery Pub, waar men kon genieten van een gezonde salade of een bodem kon leggen met een goede burger. Na het diner was het tijd voor karaoke, waar de grote hits al gauw door de boxen schalden. Uiteraard mocht het ‘Rotterdamlied’ niet ontbreken en zongen alle actieven dit a capella door de pub heen. Tegen middernacht verplaatsten de nachtegaaltjes zich naar de internationale studentenclub Das Ding, waar het feest nog tot de vroege uurtjes doorging.

 

Zaterdag 2 mei 2015

Na een goed ontbijtje (uiteraard met koffie) vertrokken de altijd goedgehumeurde actieve leden naar het Gestapo Museum in het EL-DE-Haus. Mede door de cellen die zich in de kelder bevonden en de teksten van gevangenen die op de muur geschreven stonden, maakte dit veel indruk. Het is dan ook goed om stil te staan bij deze nare gebeurtenissen, opdat deze nooit meer herhaald mogen worden.

 

Ondanks de minder positieve weerberichten, kwam de zon deze middag toch nog door. De actieven kregen dan ook de gelegenheid om lekker te lunchen in de zon in het oude stadscentrum. Met een goed gevulde buik werd de stadstour met een enthousiaste gids bij het Jan von Werth standbeeld gestart. Zij nam ons mee voor een tour door een groot deel van de stad, waarbij we langs de Rijn liepen en (soms vunzige) weetjes te horen kregen over de kerk. Uiteraard werd er nog aandacht besteed aan de oorsprong van Eau de Cologne 4711. Ook werd de Romeinse oudheid weer opgehaald: in het jaar achtendertig werd door de Ubiërs in Keulen een nederzetting gesticht, waar de Romeinen ook het hoofdbestuur van de provincie vestigden. De nederzetting werd ter ere van Agrippina, de moeder van Nero (overigens de laatste keizer van het Romeinse Rijk), ommuurd. De stadstour werd geëindigd bij de Dom, waar ons verteld werd dat deze deels zwart van kleur is door rijvoertuigen en bomaanslagen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Stukken die toentertijd beschadigd zijn, zijn grotendeels weer gerenoveerd en er staan momenteel nog wat torens in de steigers.

 

Na een rondje Keulen was het tijd voor wat vrije tijd: de meesten snelden zich naar een terrasje langs de Rijn om nog wat zonnestralen op te pakken, anderen gingen terug naar het hostel om wat slaap in te halen en nog wat andere actieven besloten om sportief te doen en de Dom te beklimmen. Hierna was het natuurlijk weer tijd om gezellig met elkaar te dineren onder het genot van een Duits biertje. CT-tradities werden tijdens het diner opgepakt. Uiteraard was de avond nog jong: met een volle maag verplaatsten de actieven zich naar een bar, waar er gefeest werd in de VIP-area op de bovenste verdieping. Rond een uurtje of 1 werd er naar andere kroegen verplaatst en ging menig actief lid weer tot in de vroege uurtjes door.

 

Zondag 3 mei 2015

Deze laatste dag in Keulen mochten de CT’ers genieten van een boottocht over de Rijn. De zon vertoonde zich weer, tot  verbazing van een ieder. Het uitzicht vanaf de boot was perfect en de gesprekken over de afgelopen nachten werden ook voldoende gevoerd: puur genieten dus!

 

Het waren drie geslaagde en gezellige dagen, we willen de Activiteitencommissie & Marco dan ook bedanken voor de geweldige organisatie!

 

Mocht je benieuwd zijn geworden naar de CT-tradities en ook zo’n gezellig actievenweekend willen beleven? Solliciteer volgend studiejaar dan voor een commissie bij de CT en maak het zelf mee!

 

Door: Linda Wisse

No Comments Yet

Comments are closed