Actievenweekend 2016 in Brugge!

Zoals elk jaar reizen de actieve leden van de CT naar een gezellige Europese stad om hier een beetje cultuur te snuiven, maar ook om de kroegen en clubs onveilig te maken. Met maar liefst zevenendertig actieven reisde de CT dit jaar naar onze vrienden in het zuiden, waar volop werd genoten van de Brugse Zot en verse wafels.

 

Vrijdag 29 april

Het weekend staat voor de deur, wat ook het startsein betekent van een geweldig actievenweekend naar Brugge. Deze stad ligt in het noordwesten van België en is de grootste stad van de provincie West-Vlaanderen. De reis met buschauffeur Frans verliep voorspoedig en de groep kon dan ook vrij snel hun eerste slok Brugse Zot tot zich nemen (als dit nog niet gedaan was in de bus).

 

Over het diner was goed nagedacht: men kon namelijk een goede bodem leggen met onbeperkt pasta. Uiteraard werden de CT-tradities weer deftig nageleefd, waar de voorzitter de eer voor kreeg. Hierna werd het feest in het centrum van Brugge vervolgd, waar men nog tot in de vroege uurtjes flink gedanst heeft en gelukkig de weg weer terugvond naar het ‘Snuffel Youth Hostel’.

 

Zaterdag 30 april

De zaterdag begon met het ‘uitslapen’ tot 12:00, waarna men aan de stadstour begon. Het was echter niet zomaar een stadstour: menig CT’er heeft een champignon gepland, een ei verkocht en getoeterd door de straten van Brugge. De Belgen zullen dit dan ook niet snel vergeten en wellicht kan men over een paar jaar terug voor de champignonplanten. Voor de minder actieve CT’ers waren er ook genoeg terrasjes te vinden in de zon, want ook deze hield zich gelukkig niet schuil. Als men de tour zou volgen, kwam je in deze historische stad langs veel cultureel erfgoed. Veel andere toeristen hebben dit per paardenkoets of ‘City tour bus’ gedaan. De Grote Markt was natuurlijk niet te missen, maar ook het Jan van Eyckplein met het Tolhuis is de CT’ers niet ontgaan.

 

Aan het einde van de middag was het dan tijd voor het educatieve deel van de reis: een rondleiding door de brouwerij ‘De Halve Maan’. Hier vertelde een zeer vriendelijke mevrouw over het productieproces van de Brugse Zot, Quadrupel en Tripel. Met deze kennis in het achterhoofd nam een ieder plaats in de brouwerij voor het diner, waar uiteraard de Brugse Zot rijkelijk vloeide. Echter was de dag nog niet afgelopen: ook de laatste avond zijn er weer mooie herinneringen gemaakt waar nog lang over gesproken zal worden.

DSC_0535

 

Zondag 1 mei

Niet alleen de dag van de afschaffing van de VAR in Nederland, maar ook de laatste dag van het actievenweekend 2016 in Brugge. Na een snel ontbijt kon men goed wakker worden tijdens de krappe boottocht over de rivier de Reie, waar gelukkig ook de zon weer van de partij was. Op deze manier kregen de CT’ers goed te zien waarom Brugge ook wel het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd wordt door de vele kanalen, bruggen en indrukwekkende gebouwen. Na deze boottocht kreeg een ieder nog de laatste kans om souvenirs voor thuis te kopen of een terrasje te pakken.

 

Het waren drie geslaagde en gezellige dagen. Wij willen de Activiteitencommissie dan ook bedanken voor de geweldige organisatie!

 

De foto’s kan je vinden op http://www.christiaanse-taxateur.nl/fotos/2015-2016/

 

 

 

Ben je benieuwd naar de tradities van de Christiaanse-Taxateur en zou jij ook zo’n geweldig actievenweekend willen beleven? Solliciteer volgend studiejaar dan voor een commissie bij de CT en maak het zelf mee!
DSC_0328

 

No Comments Yet

Comments are closed