De Tien… innovatiefste bedrijven van 2015

Juist nu er zoveel mensen met de gekste ideeën komen, moet er bepaald worden wat wel en wat niet vernieuwend is. Daarbij: stel dat je met hét idee van het jaar komt, hoe zorg je er dan voor dat het ook werkelijkheid wordt? De Kamer van Koophandel maakt in samenwerking met de Financiële Telegraaf elk jaar een top 100 van de meest innovatieve midden- en kleinbedrijven van dat jaar. Wij hebben besloten om onze eigen top tien te maken van relatief onbekende innovatieve  bedrijven die het wel voor elkaar hebben gekregen om hun ideeën te verwezenlijken.

 

  1. Ludento BV- Plokko

De techneuten van Ludento BV hebben een nieuw soort speelgoed ontwikkeld dat makkelijk thuis geprint kan worden met behulp van een 3D-printer. De consument wordt als het ware de speelgoedproducent, door via de computer hun eigen speelgoed te ontwerpen. Met de 3D-printers kunnen daarnaast ook andere producten worden gemaakt, zoals meubels. Niet alleen creatief, maar ook handig in deze snel vooruitgaande digitale wereld!

 

  1. Digital Wayfinding Group – Mobiele navigatie

Deze applicatie is ontworpen om mensen te helpen hun weg te vinden, maar dan in gebouwen in plaats van de gewenste bestemming hier naartoe. Deze app is al toegepast in de Verenigde Staten en een groot succes. Daarbij kan je zelf de app nog aanpassen, waardoor het makkelijk up-to-date te houden is. Verdwalen in torenhoge gebouwen is dus vanaf nu verleden tijd.

 

  1. XS service BV – PROFIJT passie voor leren

Dit bedrijf heeft een digitaal systeem ontwikkeld voor het onderwijs, waarbij leerlingen individueel gemonitord worden. Dit zorgt ervoor dat het onderwijs eigenlijk wordt aangepast aan de leerling, het onderwijs kan dan ook per leerling verschillen van niveau tot leermethode. Deze ontwikkelingen worden samengebracht in één systeem, dat is wat deze service uniek maakt en hopelijk betere studieresultaten oplevert.

 

  1. Multi-Grip Europe – Multi-grip Tilassistent

Dit product is een hulpmiddel om zware objecten op te tillen en te verplaatsen, waardoor er minder fysieke belasting is voor de gebruiker. Op dit moment wordt er dagelijks door veel mensen verkeerd getild, wat vervelende consequenties kan hebben, zoals (blijvende) rugklachten. Dit hulpmiddel leidt tot minder zware arbeidsomstandigheden en dus minder arbeidsuitval, ideaal voor de werkgever met een minimale personeelsindeling.

 

  1. Yippie! – Dealmaker app

Dit bedrijf helpt consumenten om de beste winkeldeals bij diverse winkels te kunnen vinden. Echter, deze app is niet alleen voor consumenten een hulpsteuntje, maar ook voor ondernemers. De app voorkomt showrooming, waarbij de consument het product  in fysieke winkels bekijkt en hier om advies vraagt, maar het product online koopt. Tevens geeft de app de consument alle benodigde informatie over het product. Consumenten kunnen met de Yippie! app barcodes van diverse producten scannen. De app geeft de (online)winkels weer die dit product verkopen en ook in welke (online)winkel dit product het goedkoopst is. Voorts krijgen de winkels die dit product in hun assortiment hebben de kans om de consument een persoonlijk aanbod te doen, bijvoorbeeld een korting, langer garantietermijn, een tegoedbon, et cetera.  De Yippie! app is een direct online platform tussen winkels en de consument, waarbij fysieke winkels het kunnen opboksen tegen de online verkopers.

 

  1. Anker Stuy Verven BV – Seramic Lightcoating

Dit bedrijf heeft de afgelopen zeven jaar aan een speciale verf gewerkt die overdag zonlicht absorbeert. Deze verf kan op verschillende ondergronden worden aangepast en geeft ’s avonds weer het opgenomen licht af. Dit idee wordt op dit moment op verschillende plekken in Nederland al toegepast en is mede door het gebruik van zonne-energie erg milieuvriendelijk.

 

  1. Spin remote BV- Spin remote

Deze afstandsbediening is een versimpeling van alle bestaande afstandsbedieningen. Het product is universeel en kan voor verschillende apparaten gebruikt worden. In deze afstandsbediening zitten sensoren, waardoor er niet veel knopjes nodig zijn. Door de sensoren worden aanrakingen en bewegingen gebruikt voor de bediening. Opstaan voor de afstandsbediening is dan ook niet meer nodig, wat ideaal is voor de luilakken onder ons.

 

  1. Blast! Media B.V. – Digitaal stoepbord

Dit stoepbord is zo uniek door zijn digitale inhoud. De teksten of afbeeldingen op dit stoepbord zijn makkelijk te veranderen, wat weer kosten bespaard. Door de digitale mogelijkheden kunnen bedrijven hun boodschap overbrengen op een geheel nieuw niveau.

 

  1. SalesWizard – Seo optimalisatie

Dit bedrijf is zich gaan richten op het online ondernemen. Zij bieden als ‘product’ een plaats aan in de Google top 10 bij zoekresultaten. Vroeger was volgens hen het maken van een website duur en moeilijk, terwijl het nu juist moeilijker is om gevonden te worden via internet en makkelijker om een website te bouwen. Vandaar dat dit bedrijf hier de ultieme markt in heeft gevonden.

 

  1. Travel light – Travel light

Deze onderneming heeft besloten om de zorgen rondom het kwijtraken van bagage tijdens vliegreizen te verminderen. Zij bieden een service aan waarbij ze de bagage los van de klant naar de bestemming versturen. De bagage wordt via de weg vervoerd en niet via het vliegtuig. Het concept is eigenlijk al heel oud om bagage vooruit te sturen, maar zij blazen het concept nieuw leven in met deze service.

 

Door: Caja Huisman

 

 

No Comments Yet

Comments are closed