Fiscale Bedrijvendag 2015: Heb jij genoeg substance?

Dit jaar vond de Fiscale Bedrijvendag wederom plaats in de trots van de meeste (mannelijke) Rotterdammers: Stadion de Kuip. Achttien bedrijven en 200 studenten bezochten deze geslaagde dag, waar hopelijk veel kaartjes en gesprekken het gevolg van zijn.

 

Na een heerlijk plakje cake of een stroopwafel en een kopje cafeïne in het lijf begon de Bedrijvendag met een algemene workshop van illusionist Victor Mids (bekend van tv). Deze workshop was mede mogelijk gemaakt door BDO. Ook op deze dag slaagde Victor Mids erin om de frisse fiscalisten in spé op het verkeerde been te zetten. Alsof de truc met de spijker niet genoeg was en hij ons met een ‘rode hamer’ in het hoofd liet zitten, werd ook nog eens exact de juiste kaart geraden die een vrijwilliger uit het altijd terugkerende setje van kaarten trok. Uiteraard liet hij ons niet achter zonder een tipje van de sluier op te lichten: het gebruik van de juiste woorden en ‘mirroring’ zijn belangrijke elementen om mensen te laten handelen zoals jij het graag ziet gebeuren. De zintuigen zijn immers te beïnvloeden door het onderbewuste, waardoor men minder over zijn/haar keuze nadenkt en al gauw voor het logische antwoord kiest. Bij ‘mirroring’ worden dezelfde lichaamsbewegingen gemaakt als de ander, waardoor men zich vertrouwder met de ander gaat voelen en zich dan ook meer naar de ander zal gedragen. Volgens Victor Mids zijn dit tips die wij als jonge, frisse fiscalisten kunnen gebruiken in onze jacht naar een potentiële werkgever.

 

Na een korte pauze keerden de studenten weer terug naar de Guus Brox zaal om de algemene workshop van Wouter Swols te volgen. Wouter Swols is werkzaam op de afdeling Innovatie bij Deloitte. De workshop begon wat pessimistisch: wij, de fiscale studenten, zijn later overbodig op de arbeidsmarkt door de ontwikkeling van technologieën. Hij liet de studenten echter niet in deze donkere gedachte zitten, maar gaf ons het advies om voor out of the box  te denken. Niet altijd maar meegaan met wat er over het algemeen gezegd wordt, maar durven om ertegenin te gaan. Morgen is vandaag; de omkeer ligt bij jezelf.

 

Voor sommigen begon de dag al met individuele gesprekken met de recruiters, die hopelijk allemaal naar wens verlopen zijn! Om half één echter begon de driegangenlunch, waar alle deelnemers en kantoren bij elkaar kwamen en de studenten elke gang aan een andere tafel mochten plaatsnemen. De kantoren werden vertegenwoordigd door zowel recruiters, als medewerkers. Het voorgerecht bestond uit roodbaars met risotto, het hoofdgerecht uit een heerlijke kalfsentrecôte en als dessert kreeg men een overheerlijke huisgemaakte tiramisu. De lunch bood de studenten en de kantoren de gelegenheid elkaar op een ontspannen manier te leren kennen.
Na de lunch was het tijd voor de workshops van de toekomstige werkgevers. Sommige bedrijven gaven een presentatie, anderen hadden weer een quiz of een casus klaar voor de studenten. De ene workshop was intensiever dan de ander. Ook tijdens de workshops konden de studenten kennismaken met de bedrijven en was er telkens na iedere workshop ook de mogelijkheid om de vertegenwoordigers van de kantoren persoonlijk te benaderen.

 

Na de laatste workshop was het tijd voor de welverdiende borrel. Elk bedrijf had een eigen tafel en onder het genot van een biertje of een wijntje konden de studenten op een ietwat informelere manier in contact komen met de bedrijven. Al met al was het een erg geslaagde dag en wij raden iedereen aan om ook volgend jaar deel te nemen aan de bedrijvendag. Tenslotte ook onze complimenten aan de Bedrijvendagcommissie voor de organisatie. Voor foto’s van de Fiscale Bedrijvendag, klik hier.

 

DSC_3223

Van links naar rechts: Vera Nederpelt, Maud van der Linden, Luuk Touw, Joris Jiskoot, Ilse Roefs en Hervé van Oosterhout.

 

Door: Artjom Bagramjan & Linda Wisse

No Comments Yet

Comments are closed