How to: dresscodes?!

Er zijn talloze manieren waarop je je als student kan kleden, in de meeste gevallen kies je dit volledig zoals je zelf wilt. Soms zijn er echter momenten dat er toch nét wat meer regeltjes gebonden zijn aan de kleding die je moet dragen. Denk hierbij aan kantoorbezoeken of andere zakelijke evenementen. In dit artikel zullen de meest voorkomende dresscodes behandeld gaan worden,  dus hierbij: jouw handleiding dresscodes.

Casual

De dresscode Casual is eigenlijk amper een dresscode te noemen, er zijn namelijk geen echte regels aan verbonden. Wat vooral belangrijk is, is dat je kleding kiest die je zelf fijn vindt. Eigenlijk is dit dus gewoon je alledaagse kleding. ‘Casual’ zal je dus niet vaak tegenkomen als verplichte dresscode bij een evenement. Wel kan het gebruikt worden om aan te geven dat het juist niet nodig is om chic gekleed te gaan. Toch is het slim om altijd rekening te houden met de situatie waarin je je gaat bevinden, ook al zijn er geen specifieke kledingregels. Items zoals sandalen of korte rokjes is bijna altijd iets waarvan verwacht wordt dat je ze niet draagt.

Business casual & Smart Casual

Dit zijn twee dresscodes die heel erg veel van elkaar weg hebben: kleed je casual, maar dan nét een beetje netter. Ruil je comfortabele vest in voor een jasje en je spijkerbroek met gaten voor een nette (hele!) broek.

Vooral bij moderne-, kleine-, communicatie-, marketing- of mediabedrijven worden deze dresscodes gehanteerd. Vergeleken met de vorige dresscode Casual, is er minder keuzevrijheid. Vooral op plekken waar weinig contact is met de consument of cliënt, is het minder belangrijk om strikt formele regels toe te passen.

Voor mannen is een volledig pak absoluut niet nodig.  Een nette broek gecombineerd met een overhemd of een polo voldoet aan de eisen.  Accessoires zoals een leren riem en een klassiek horloge zijn ook uitermate geschikt om de outfit compleet te maken. Voor vrouwen is een rok, jurk of nette broek geschikt. Qua tops zijn er redelijk wat mogelijkheden: een net t-shirt kan prima gedragen worden. Voor het creëren van een warmere outfit kan er gekozen worden voor een vestje of een blazer.

Qua schoenen zijn opvallende sneakers, slippers en elke andere schoen met een open voorkant een no-go. een gesloten voor- en achterkant zijn een vereiste. Al te opvallende sieraden en piercings worden niet op prijs gesteld.

Casual chic

Net wat chiquer dan de vorige dresscodes is de dresscode ‘casual chic’. Het is een dresscode die vaak bij bedrijven wordt gehanteerd op Casual Friday of op feesten waarbij de gasten net gekleed moeten zijn. een casual outfit wordt dan gecombineerd met een chic detail.

Business

Business is een dresscode die je vooral kan verwachten op grote kantoren, zeker in de financiële sector en de advocatuur. Ook bij kantoorbezoeken is dit vaak de dresscode die geschikt is. Belangrijk bij deze dresscode? Je outfit moet formeel en zakelijk zijn. Een spijkerbroek is echt een no-go.

Voor mannen is het eigenlijk heel simpel, draag een pak. Kies voor een niet te opvallende kleur, zoals grijs of blauw. Combineer dit met een overhemd, een bijpassende stropdas en nette dichte schoenen. Vrouwen hebben iets meer opties, er valt te kiezen uit een rok, een nette jurk, een broekpak of een pantalon. Belangrijk is dat de kleuren die je toepast in de outfit matchen bij elkaar. Ook zijn drukke prints en felle kleuren af te raden. Waar ook rekening mee gehouden moet worden, is de lengte van de rok/jurk: net boven de knie is een mooie lengte. In koude periodes kan je een nette colbert dragen, of bijvoorbeeld een top met lange mouw.

Dit is ook de dresscode die geldt voor de fiscale bedrijvendag! Er zullen toonaangevende belastingadvieskantoren komen, dus is het van belang dat je op de bedrijvendag een juiste indruk achterlaat.. Zoek je nou nog inspiratie voor je outfit? Bekijk eens de foto’s van de bedrijvendag van vorig jaar. Deze zijn te vinden via de volgende link: https://www.christiaanse-taxateur.nl/home-1-2-2/media-2/fotos/2017-2018/?album=21&gallery=514

 

Bron:

https://www.dresscode.nl/dresscodes

No Comments Yet

Comments are closed