Interview met Harold van Pelt van Loyens & Loeff!

Zou je jezelf kort voor kunnen stellen?

Ik ben Harold van Pelt en ik woon  in Rotterdam. Vorig jaar ben ik in januari gestart bij Loyens & Loeff. Ik heb hiervoor fiscaal recht gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en ben in het jaar 2011-2012 penningmeester geweest bij de R.F.V. Christiaanse-Taxateur. In mijn vrije tijd hockey ik graag en vind ik het leuk om Rotterdam te ontdekken.

 

Waarom heb je voor Loyens & Loeff gekozen en hoe ben je hier terecht gekomen?

Ik heb tijdens mijn studie met meerdere kantoren kennis gemaakt. Mijn eerste kennismaking met Loyens & Loeff was INSIDE. Dit zijn een reeks student seminars georganiseerd door Loyens & Loeff, waarin de laatste ontwikkelingen, actualiteiten en best practices binnen de verschillende rechtsgebieden worden gepresenteerd. Het thema van het seminar dat ik bezocht was vastgoed. Aangezien ik vastgoed erg interessant vind had ik mij ingeschreven voor dit seminar. Op dit seminar werd ik op de hoogte gesteld van de Summer Course, naar aanleiding hiervan heb ik dan ook gesolliciteerd. Na een selectieprocedure heb ik in juli 2015 deelgenomen aan de Summer Course.  Naar aanleiding van deze Summer Course heb ik bij Loyens & Loeff gesolliciteerd en ben ik vervolgens aangenomen. Ik heb uiteindelijk voor Loyens & Loeff gekozen, omdat ik hier veel inhoudelijke begeleiding krijg.

 

Kun je een voorbeeld geven van die inhoudelijke begeleiding?

Als je net bent afgestudeerd en je gaat in de praktijk aan de slag, dan zul je merken dat de dagelijkse praktijk wel wat verschilt van wat je op de universiteit hebt geleerd. Daarom heeft Loyens & Loeff de Academy in het leven geroepen. De Academy start drie keer per jaar. De Academy is een twee weken lang durende introductieperiode voor zowel advocaten, fiscalisten en notarissen gezamenlijk.  Tijdens de Academy maak je kennis met uiteraard Loyens & Loeff zelf en leer je tegelijkertijd jouw collega’s kennen. Daarnaast doe je met name praktische vaardigheden op. Wij zijn ook met alle starters binnen de Benelux naar de Ardennen geweest. Hier kregen we twee dagen lang cursussen gericht op onze persoonlijke ontwikkeling. Dit is een erg toffe manier om kennis te maken met Loyens & Loeff en je nieuwe collega’s.

 

Kan je kort vertellen hoe een normale werkdag er voor jou uitziet?

Om half 8 gaat mijn wekker. Ik ontbijt thuis en fiets binnen 10 minuten naar kantoor. Lunchen doe ik meestal op kantoor, maar ik vind het ook leuk om samen met collega’s in de stad een hapje te eten. Ik hoef niet tot laat te werken, maar af en toe als er iets af moet dan haal ik wat te eten in de Markthal of hieronder bij de VIP. Dat is wel het voordeel aan ons kantoor dat het zo centraal gelegen is!

DSC_1209

 

 


Welke plek heeft de fiscaliteit binnen Loyens & Loeff?

Bij veel advocatenkantoren is het zo dat er een kleine fiscale praktijk aanwezig is. Loyens & Loeff heeft daarentegen een hele grote fiscale praktijk. Er zijn nét iets meer advocaten dan fiscalisten, maar het scheelt niet veel. De fiscale praktijk binnen Loyens & Loeff is echt een opzichzelfstaande praktijk. De advocaten, notarissen en fiscalisten werken ook regelmatig samen. Het maakt echter niet uit of je fiscaal recht of fiscale economie hebt gestudeerd, ook studenten fiscale economie kunnen hier zeker carrière maken.

 

Welke initiatieven zijn er vanuit Loyens & Loeff om werknemers actuele kennis te geven over belasting en advies?

Net zoals bij vele andere kantoren moet je ook bij Loyens & Loeff de driejarige Beroepsopleiding van de NOB volgen. Om geregistreerd te blijven bij de NOB moet je elk jaar minstens een aantal PE-punten (Permanente Educatie-punten) halen. Om deze punten te halen, moet je diverse seminars bijwonen, waarbij een inhoudelijk onderwerp wordt uitgediept. Loyens & Loeff verzorgt dergelijke seminars ook intern. Daarnaast worden er voor alle starters de eerste drie jaar regelmatig diverse cursussen georganiseerd om op die manier je vakinhoudelijke kennis te verbeteren.

 

Hoe kan je als student in contact komen met Loyens & Loeff?

Ons aankomende evenement is de Summer Course. De Summer Course is voor advocaten, notarissen en fiscalisten. Tijdens deze Course maak je kennis met het kantoor in Rotterdam, Amsterdam en Londen. Je moet allerlei inhoudelijke opdrachten uitwerken en deze ook presenteren. Daarnaast is er de Case Fondue, waar fiscalisten kennis kunnen maken met de kantoren in Rotterdam, Amsterdam en Zürich. Dit is een mooie combinatie van zowel formele als informele activiteiten. Verder hebben wij natuurlijk het eerdere genoemde INSIDE, nemen wij o.a. deel aan de Fiscale Bedrijvendag, verschillende kantoorbezoeken, tentamentrainingen en ons jaarlijks terugkerende wettenbundelborrel.

 

Hoe kan je jezelf het beste voorbereiden op de Summer Course en wat neem je mee?

Veel cases draaien om inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Het is dus handig als je deze vakken al hebt gehad. Het is raadzaam de basisonderwerpen voor de Course nog even door te nemen om je geheugen op te frissen. Tijdens zo’n Course draait het natuurlijk ook vooral om de klik die je met een kantoor hebt, dus stel je positief op en doe gezellig mee!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>