Interview met Houthoff Tax Team medewerker Fyrone Denny

Zou je jezelf voor kunnen stellen?
Ik ben Fyrone Denny, ik ben 26 jaar oud en ik heb Fiscaal Recht gestudeerd aan de VU in Amsterdam. Tijdens mijn studie heb ik als vrijwilliger gewerkt bij de belastingwinkel en meerdere stages gelopen. Bij de belastingwinkel hielp ik mensen met het doen van belastingaangiften en met bezwaarprocedures bij de Belastingdienst. Stages liep ik voornamelijk bij de fiscale secties van advocatenkantoren. Ik raad iedereen aan om naast de opleiding stages te lopen, voornamelijk om met het recht in de praktijk aan de slag te gaan. Daarnaast is het essentieel dat je als student de sfeer binnen een advocatenkantoor proeft en een kantoor vindt dat bij je past.

Zou je kort iets over Houthoff willen vertellen?
Zoals jullie weten werk ik bij Houthoff. Houthoff bevindt zich in de top 5 grootste advocatenkantoren van Nederland met 300 advocaten, fiscalisten en notarissen. Houthoff heeft vestigingen in Amsterdam en Rotterdam. In het buitenland heeft Houthoff vestigingen in Brussel, Londen en New York. Zoals de meeste advocatenkantoren kent Houthoff een partnerstructuur waarin een groot aantal partners een team mensen onder zich hebben werken. Alle teams tezamen zijn gespecialiseerd in welgeteld 29 practice areas. De fiscale sectie maakt daar onderdeel van uit. Binnen de fiscale sectie werken momenteel vier fiscaal economen en elf fiscaal juristen.
Houthoff biedt medewerkers veel ontwikkelingsmogelijkheden. Als fiscale starter volg je de beroepsopleiding van de NOB. Als je tijdens je studie het civiel effect hebt gehaald kan je ook deelnemen aan het onderwijs van de Law Firm School. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om te promoveren en artikelen te schrijven.

Waarom heb je voor Houthoff gekozen?
Persoonlijk heb ik om drie redenen voor Houthoff gekozen. Ik ben zeer te spreken over de sfeer binnen de fiscale sectie. Voorts heeft Houthoff in tegenstelling tot veel andere Zuidas-kantoren een op zichzelf staande fiscale praktijk, naast dat het de overige secties binnen kantoor ondersteunt. Tot slot biedt Houthoff – wederom in tegenstelling tot veel andere Zuidas-kantoren – fiscale starters de gelegenheid om advocaat te worden.

Hoe ziet jouw werkdag bij Houthoff eruit?
Mijn gemiddelde werkdag bestaat uit bellen met cliënten/Belastingdienst, overleg over allerhande fiscale aspecten, het opstellen van memo’s en vooral een leuke omgang met collega’s.

Wat is de voornaamste tip die je studenten Fiscale Economie of Fiscaal Recht kunt geven om zich zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden op het werkleven na de studie?
Beperk je niet enkel tot colleges volgen en tentamens maken, maar oriënteer je ook op de mogelijkheden tijdens je studie. Advocatenkantoren waarderen studenten die van alles gedaan hebben tijdens de opleiding. Bovendien zijn nevenactiviteiten erg leuk en waardevol voor je persoonlijke ontwikkeling.
Mocht je geïnteresseerd zijn in ons kantoor, kom dan vooral stage lopen! Indien je graag een dag langskomt om kennis te maken, geef je dan op voor een inhousedag of masterclass. Houd daarvoor de agenda op de website in de gaten.
Wie weet tot snel!

No Comments Yet

Comments are closed