Interview met Loyens & Loeff werkstudente Frederieke van de Langerijt

Zou je jezelf voor kunnen stellen?

Mijn naam is Frederieke van de Langerijt en ik ben 21 jaar oud. Ik ben nu vierdejaars student Fiscale Economie en Rechtsgeleerdheid. Op dit moment ben ik werkstudent bij Loyens & Loeff. Mijn hobby’s zijn tennis, yoga en fitness. Ik kom oorspronkelijk uit Brabant en woon nu in Rotterdam.

Waarom heb je voor dit kantoor en deze afdeling gekozen?

Dat was heel toevallig. Ik zit, naast de CT, ook bij het studiegezelschap Lothgenoten en daar was een keer een gastspreker van Loyens & Loeff aanwezig, die heel enthousiast vertelde over het kantoor. Toen had ik daar al een goed gevoel bij. Ik heb met haar gesproken over mijn scriptieonderwerp en toen vroeg ze of ik er al over had nagedacht om bij Loyens & Loeff mijn scriptie te komen schrijven, aangezien het een zeer actueel onderwerp was. Zo ben ik hier terechtgekomen en heb ik ook op de afdeling opdrachten gemaakt, die mij goed bevielen. Na deze stage ben ik teruggekomen als werkstudent bij de afdeling Corporate Tax Services.

Hoeveel tijd ben je per week kwijt aan het werkstudentschap?

Ik ben hier twee dagen per week aan het werk, oftewel zestien uur per week. Het is erg flexibel en er is daarnaast nog genoeg tijd over om te studeren.

Wat waren je verwachtingen en zijn deze ook uitgekomen?

Omdat het mijn eerste stage was, wist ik niet echt wat ik kon verwachten. Ik had verwacht dat het iets te uitdagend zou zijn. Het is ook wel erg uitdagend, maar ze snappen hier ook wel dat ik nog een student ben en niet alles kan weten. Ik had hier een formelere sfeer verwacht, omdat het een groot advocatenkantoor is. Dat valt erg mee; het is vooral een fijne informele sfeer.

Wat is de grootste misvatting die studenten hebben over een werkstudentschap?

De grootste misvatting is volgens mij dat veel mensen denken er heel veel tijd aan kwijt te zijn, maar het is allemaal best wel te doen. Vooral omdat het erg flexibel is. Als iets echt niet uitkomt in verband met een tentamen bijvoorbeeld, kun je altijd gewoon op een andere dag werken.

Zou je een voorbeeld kunnen noemen uit de praktijk waar je veel van hebt geleerd en in de collegebanken niet zou hebben meegemaakt?

Wat ik vooral zie, is dat je bij tentamens echt standaardvragen hebt, maar in de praktijk krijg je vaak vragen die nog nooit bent tegengekomen. Dan moet je zelf uitzoeken hoe het zit en proberen het vraagstuk op te lossen met alles wat je kunt vinden. De vragen zijn ook vaak een stuk gedetailleerder. Hierin word je wel echt ondersteund door het kantoor.

Zou je in Nederland willen blijven werken of trekt het buitenland je ook aan?

Het is logisch dat je in Nederland begint, maar het lijkt me wel erg leuk om een tijdje in het buitenland te werken. Waarschijnlijk wel voor een belastingadvieskantoor.

Heb je nog tips voor de huidige studenten fiscale economie of fiscaal recht?

Ik zou zeggen, ga een werkstudentschap doen of stage lopen. Dat is een supermooie aanvulling. Het geeft je ook een veel beter beeld van wat de praktijk inhoudt. Het helpt je ook een beeld vormen bij wat voor soort kantoor of welke afdeling je later wilt gaan werken. Los daarvan is het goed om ervaring op te doen.

IMG_3987

No Comments Yet

Comments are closed