Interview met werkstudenten van DRV

Aan het begin van dit jaar heeft de Aanslagcommissie maar liefst vier werkstudenten mogen interviewen. Lees hieronder de verhalen van Mohamed, Abid en Jordi!

 

dsc_0499

In het midden de werkstudenten, van links naar rechts: Daniëlle van Heusden (fiscalist DRV),  Abid, Jordi en Gerben Maarleveld (partner en fiscalist DRV).

Mohamed Boulakhrif

Zou je jezelf voor kunnen stellen?

Mijn naam is Mohamed en ik ben tweedejaarsstudent Fiscaal Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ik ben in contact gekomen met DRV tijdens de Fiscale Bedrijvendag van de CT dit jaar, wat een hele mooie kans was voor mij.

Waarom heb je voor een werkstudentschap bij DRV gekozen?

Tijdens de Fiscale Bedrijvendag heb ik met meerdere kantoren kennis gemaakt, maar bij DRV kreeg ik echt het persoonlijke gevoel. Vanaf het moment dat zij over het kantoor vertelden, vond ik het meteen een interessant bedrijf.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd bij DRV voor je carrière als fiscalist?

Ik ben hier nu nog maar drie weken werkzaam, maar wat me nu al opvalt, is het feit dat de deur altijd openstaat. Je kunt bij iedereen terecht voor hulp en er is genoeg kennis aanwezig binnen het kantoor. Ten opzichte van de grotere kantoren lijkt dit me zeker een voordeel. Verder leer je vooral veel over de praktijk en kom je erachter dat de praktijk en theorie niet vaak overeenkomen met elkaar. Daarnaast zijn hier echt kansen: wanneer je iets wilt en je gaat ervoor, kun je het bij DRV bereiken.

Waar zie je jezelf over tien jaar?

Deze vraag is lastig te beantwoorden, omdat ik ieder jaar een andere wending neem. Ik ben heel erg geïnteresseerd in de internationale kant van de fiscaliteit en zou op dat gebied dan ook graag advies willen geven in de toekomst.

Abid Chand

Zou je jezelf kunnen voorstellen?

Mijn naam is Abid Chand, ik ben 27 jaar oud en ik werk sinds februari als werkstudent. Daarnaast volg ik de master Fiscaal Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Wat heb je tot nu toe geleerd bij DRV?

Veel van de stof die ik in de collegebanken tot me heb mogen nemen, zie ik hier in de praktijk ook weer terug. Het verschil is wel dat het in de praktijk meer gaat leven, zoals formele zaken met bezwaar en beroep. Tijdens je studie keer je je in die zaken vaak tegen de Belastingdienst, maar in de praktijk zie ik dat je als belastingadvieskantoor veel met hen samenwerkt.

Wat zijn je werkzaamheden?

Mijn werkzaamheden variëren erg: van aangiftes inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting tot het schrijven van memo’s die ook vaak over uiteenlopende onderwerpen gaan. Zo heb ik er één mogen schrijven over verliesverdamping, maar schrijf ik weer een andere dag over de inbreng van een VOF in een holdingstructuur.

Wat vind je van de sfeer op kantoor?

Iedereen is hier relaxed: collega’s zijn heel open en bereid om je te helpen waar nodig. Dit vind ik erg belangrijk en ik vind het fijn dat ik serieus word genomen. Daarnaast krijg je snel veel verantwoordelijkheid en je voelt dat de medewerkers je vertrouwen.

Waar zie jij jezelf over tien jaar?

Op dit moment biedt DRV mij de mogelijkheid om te kijken welke kant ik op wil als fiscalist. Graag houd ik de opleiding en het leerproces zo breed mogelijk, waardoor ik echt kan ontdekken waar ik naar op zoek ben. DRV is erg dynamisch, want je bent met veel organisaties en verschillende belastingsoorten tegelijkertijd bezig.

Jordi de Jong

Zou je jezelf kunnen voorstellen?

Mijn naam is Jordi de Jong, ik ben 25 jaar oud en ik werk hier sinds januari. Hiervoor heb ik Bedrijfseconomie aan de HES gestudeerd en mijn premaster aan de Erasmus Universiteit Rotterdam gevolgd. Op dit moment ben ik met mijn master Fiscale Economie bezig en speel ik graag tennistoernooien.

Hoe ben je in aanraking gekomen met DRV?

Op de accountancy afdeling werkt een goede vriend van mij  en ik hoorde van hem altijd goede verhalen over het kantoor. Dit trok mijn aandacht en na een geslaagde borrel van DRV heb ik besloten om te solliciteren voor een werkstudentschap.

Wat heb je tot nu toe geleerd bij DRV?

Als student vind ik juist dat de praktijk niet zo goed aansluit bij hetgeen wat je tijdens je studie leert. Zo leer je bijvoorbeeld niet hoe je adviezen moet opstellen voor praktijkvraagstukken. Dit was dan ook een groot leermoment voor mij bij DRV.

Wat zijn je werkzaamheden?

Op dit moment doe ik voor meerdere klanten aangiftes inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Daarnaast ben ik veel bezig met advieswerk, zoals een klantencasus over de landbouwvrijstelling.

Wat vind je van de sfeer op kantoor?

Die is heel open en daarmee ook gezellig. Het maakt hier niet uit of je bij de partner binnenstapt of bij de assistent: ze nemen allemaal de tijd voor je. Op welke afdeling je werkzaam bent, maakt ook geen verschil. Er wordt niet geroddeld op de werkvloer en iedereen is heel direct, waar je wel tegen moet kunnen. Die directheid is echt wel iets wat DRV uniek maakt als belastingadvieskantoor.

No Comments Yet

Comments are closed