Interview met Wouter van Gameren, junior belastingadviseur bij Van Oers

Kan je jezelf voorstellen?
Mijn naam is Wouter van Gameren en ik ben op 25 mei 2018 afgestudeerd voor de master fiscaal recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, met als afstudeeronderwerp ‘De toekomst van box 3’. Momenteel ben ik woonachtig in Breda.

Wat voor nevenactiviteiten heb je naast je studie verricht die uiteindelijk relevant waren voor je studie en/of baan?
Gedurende mijn studie ben ik onderdeel geweest van de derdejaarscommissie van de Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam. Dit heb ik gedurende een jaar gedaan.

Verder heb ik gedurende zeven maanden een werkstudentschap gelopen op de algemene adviespraktijk van Mazars, vestiging Breda. 

Daarnaast loop ik al 9 jaren (en dus ook tijdens mijn studie) trouw als logistiek medewerker bij het distributiecentrum van Plus supermarkten in Hendrik-Ido-Ambacht, een ietwat uit de hand gelopen zaterdagbaantje. Een in mijn ogen erg relevante (werk)ervaring.

Tot slot ben ik in de laatste paar maanden van mijn studie als student-assistent werkzaam geweest op de sectie Belastingrecht van Erasmus School of Law. Vanaf september zal ik verbonden blijven aan de sectie belastingrecht als wetenschappelijk docent.

Waarom heb je voor Van Oers gekozen?
Na de studie fiscaal recht/economie zijn er genoeg mogelijkheden om aan de slag te gaan. Ik heb mijzelf lange tijd bezig gehouden met de vraag waar ik mijzelf graag als starter zie werken. Van Oers heeft mijn aandacht getrokken door allerlei positieve verhalen die ik op verschillende plekken heb vernomen. Na het kennismakingsgesprek had ik er zelf ook een goed gevoel bij, waarna ik in mijn tweede gesprek heb aangegeven daar graag te beginnen als starter. Daarbij speelde zeker ook een belangrijke rol dat de locatie vlakbij mijn huidige woonplaats is.

Wat maakt Van Oers het bedrijf dat het beste bij jou past?
Van Oers is een middelgroot belastingadvieskantoor in het zuiden van Nederland. Veel klanten zijn daar dan ook gevestigd/woonachtig, maar Van Oers heeft ook klanten in de rest van Nederland.

De reden waarom ik denk dat Van Oers goed bij mij past, is dat ik de Brabantse gezelligheid verwacht terug te zien bij mijn collega’s. Het is voor mij niet belangrijk wat voor naam er boven de deur van het kantoor staat, maar vooral wat zich afspeelt achter de deur. Het kantoor bestaat uit veel jonge en ambitieuze mensen, iets wat mij ook aanspreekt. De directieleden zijn toegankelijk en maken echt onderdeel uit van het team. De Van Oers Academy helpt mij mezelf verder te ontwikkelen tot professional, zowel op vaktechnisch als persoonlijk vlak. Dat vind ik erg belangrijk en daarom spreekt Van Oers mij ook zo aan.

Hoe kunnen studenten Van Oers beter leren kennen?
Van Oers is actief bij studentenactiviteiten. Zo zijn zij bijvoorbeeld aanwezig bij de fiscale bedrijvendag van Christiaanse Taxateur. Daarnaast vinden er regelmatig evenementen plaats, waar Van Oers bij aanwezig is en studenten aan kunnen deelnemen.

Verder ben ik ook erg hartelijk ontvangen bij het kennismakingsgesprek, dus ik raad ook iedereen aan om bij interesse in Van Oers, het gesprek aan te gaan. Op www.werkenbijvanoers.nl krijg je een betere indruk van het kantoor en de sfeer.

Wat zijn juiste karaktereigenschappen om een succesvolle carrière bij Van Oers te kunnen opbouwen?

  • Doorzettend;
  • Gezellig;
  • Nauwkeurig.

Wat zou je als tip meegeven aan studenten?
Oriënteer je tijdig op de mogelijkheden die je tijdens en na je studie hebt. Durf je eigen route te kiezen!

No Comments Yet

Comments are closed