Interview met Henny Verboom van Baker McKenzie

De Aanslagcommissie heeft een bezoekje mogen brengen bij een hoogaanstaand advocatenkantoor op de Zuidas van Amsterdam, namelijk Baker & McKenzie. Ben jij ook benieuwd naar het kantoor? Meld je je dan voor de Baker Sessions op www.thebakersessions.nl! Hieronder vind je het interview dat wij hebben gehouden met Henny Verboom!

 

Zou je jezelf kort voor kunnen stellen?

Mijn naam is Henny Verboom en ik ben in 2003 begonnen met de studie Fiscaal recht aan de EUR. Ik heb iets meer dan 4 jaar over mijn studie gedaan, hetgeen leidde tot mijn afstuderen in 2008. Ik had een beetje uitloop door mijn nevenactiviteiten, de (internationale) stages die ik heb gelopen en de wereldreis die ik heb gemaakt. Ik was tevens lid van een studentenvereniging, maar mijn focus lag voornamelijk op mijn studie. Daarnaast heb ik dit jaar in de master Fiscaal Recht voor het eerst een deel van de werkcolleges van het vak Verdieping internationaal belastingrecht gegeven: “terug naar mijn EUR roots”!

 

Welke extra-curriculaire activiteiten heb je naast je studie nog verricht?

Allereerst was ik voorzitter van de SBR in het academisch jaar 2005-2006. Ik heb het jaar daarna de studiereiscommissie bij de CT gedaan, waarbij de bestemming Helsinki en Stockholm was. Bij de JFR ben ik op studiereis geweest naar Beijing en Shanghai. Daarnaast ben ik tijdens mijn studie anderhalf jaar werkstudent geweest bij een groot advocatenkantoor. In die periode ben ik ook op een internationale stage geweest naar Singapore. Verder ben ik twee jaar studentbestuurslid geweest in het faculteitsbestuur van de rechtenfaculteit van de EUR. Aan het einde van mijn studie ben ik op wereldreis gegaan, wat een unieke en onvergetelijke ervaring was. Dit kan ik zeker iedereen aanraden! Toen ik terugkwam ben ik bij een Big Four-kantoor stage gaan lopen en heb ik daar mijn scriptie verder geschreven. Ik ben daarna bij dit kantoor aan de slag gegaan voor een periode van 2,5 jaar.

 

Waarom heb je voor Baker & McKenzie als werkgever gekozen?

Ik verhuisde van Rotterdam naar Amsterdam en ik was toe aan een nieuwe uitdaging en een andere manier van werken, met name naar minder begeleiding en meer in het diepe te worden gegooid. Ik kende iemand die hier werkte vanuit mijn studententijd en door hem ben ik bij Baker & McKenzie aan de slag gegaan.

 

Wat is het meest kenmerkende van werken op de Zuidas?

Er gaan heel veel verhalen de ronde over de Zuidas en wat voor type je moet zijn om hier te werken. Zeker nu ik iets ouder ben trek ik mij daar niet zoveel van aan. Wat ik vooral leuk vind, is dat er veel voorzieningen in de buurt zijn (winkels/restaurants/gym) en het centraal gelegen is.

 

Op welke afdeling ben je werkzaam?

Ik adviseer Latijns-Amerikaanse bedrijven die in of via Nederland investeren, maar ook Europese bedrijven die in Latijns-Amerika investeren. Ik zit hierdoor regelmatig in het buitenland. Vorig jaar ben ik zeven maanden naar Brazilië geweest, reis ik regelmatig af naar Mexico en is er elk jaar een seminar in Miami waar ik naar toe ga.

 

Hoe zit een typische werkdag van jou eruit?

Ik kom ’s ochtends meestal rond een uur of negen binnen. Dan check ik als eerste mijn mails van de avond ervoor. Daarna begin ik met de taken die ik die dag af wil hebben. Vaak word ik tussendoor onderbroken door de junior associates die vragen hebben. Ondertussen heb ik regelmatig conference calls met cliënten of meetings. Vaak kom ik in de middag dan pas echt toe aan mijn werk. Rond een uur of 19.00 ga ik weer naar huis.

 

Op welke manieren onderscheidt Baker & McKenzie zichzelf van andere kantoren?

Baker & McKenzie onderscheidt zich van andere advocatenkantoren voornamelijk door het grote internationale netwerk. Zij hebben bijna overal ter wereld een kantoor, in tegenstelling tot andere advocatenkantoren in Nederland. Baker & McKenzie biedt verder alles aan qua legal services, transfer pricing, tax en notarisdiensten.

 

Wat zijn de juiste karaktereigenschappen om een succesvolle carrière bij Baker & McKenzie op te kunnen bouwen?

Ondernemerschap, pro-activiteit en nieuwsgierigheid. Uiteraard ook fiscaal inhoudelijke kennis, maar ik ga ervan uit dat iedereen die sowieso heeft.

 

Wat is de rol van fiscaliteit binnen Baker & McKenzie?

Bij de meeste kantoren heeft de fiscale afdeling een ondersteunende rol, maar bij ons juist niet. Wij hebben juist onze eigen praktijk met onze eigen klanten.

 

12512427_1109287119135931_7356146661215442336_nWelke mogelijkheden hebben studenten om kennis te maken met Baker & McKenzie?

Wij organiseren op 21 en 22 april de Tax Course en dat is een goede manier om het kantoor te leren kennen. Het is mogelijk om als student bij ons stage te lopen. Als het van beide kanten bevalt, is een werkstudentschap mogelijk na een fulltime stage van 6 weken. Uiteraard is ook een fulltime baan mogelijk na een stage. Als je interesse hebt in een student-stage en/of fulltime baan bij ons op kantoor raad ik je zeker aan om kennis te maken met ons tijdens de Tax Course. Je kunt je tot 11 april 2016 hiervoor aanmelden op www.thebakersessions.nl!

 

 

Door: Caja Huisman, Krista Govers en Kawee Wu

No Comments Yet

Comments are closed