Oud-bestuurder aan het woord

Stel je even voor! 

Mijn naam is Mariette Mampaeij, ik ben 26 jaar oud en ik heb fiscale economie gestudeerd aan de EUR. Inmiddels ben ik alweer ruim 1,5 jaar geleden afgestudeerd en woon ik aan het prachtige Hofplein.

 

In welk jaar was je bestuurslid en welke functie had je?

In het jaar 2010-2011 maakte ik onderdeel uit van de Aanslagcommissie. Dat vond ik zo leuk, dat ik in het jaar 2011-2012 heb gesolliciteerd voor de functie van Commissaris Media, het eerste jaar na de wijziging van de naam van deze functie. Voor dit jaar was Commissaris Media Commissaris Intern en was Commissaris Intern Commissaris Reis (met additionele taken). Tot mijn jaar werd er nauwelijks gecommuniceerd met huidige leden via sociale media. Dat was één van de speerpunten van mijn functie destijds: het contact met leden via sociale media. De Facebook pagina is toen van de grond gekomen. Frappant was dat ik zelf niet aan sociale media deed, maar in verband met mijn functie heb ik deze toen toch maar aangemaakt.

 

Hoe heb je je tijd in het bestuur beleefd? 

In één woord: fantastisch. Dat kwam mede doordat ik echt geweldige bestuursgenoten had, hoewel ik ze destijds af en toe wel kon schieten natuurlijk. Je zit met zijn allen in een soort “flow”, je gaat van leuke activiteit naar leuke activiteit en van vergadering naar vergadering. Ik kan me onze eerste vergadering nog zo goed herinneren: het was niet eens afgesproken. Tijdens de bestuursbekendmakingsborrel stonden we op een gegeven moment alle zes buiten, terwijl alle andere CT’ers binnen stonden en hielden we de eerste en tegelijkertijd eerlijkste vergadering van het jaar. De leukste dag van het bestuursjaar vond ik overigens de Bedrijvendag. Hoewel mijn hulp alleen van ondersteunende aard was, stonden die dag zoveel neuzen dezelfde kant op. Dat sfeertje vond ik echt fantastisch en werd alleen maar beter toen alles op rolletjes liep.

 

Wat heb je in jouw ogen aan je bestuursfunctie gehad?

Enorm veel. Je leert zo enorm veel, zowel op persoonlijk vlak als op professioneel vlak. Je ontwikkelt jezelf erg snel. Daarnaast is het ongelooflijk hoeveel kennissen ik aan dat jaar overgehouden heb en zelfs een aantal enorm goede vrienden.

Men onderschat vaak wat bestuur- en commissiewerk oplevert. Het kost tijd, inderdaad. En ja, studievertraging is mogelijk. Maar naast dat het erg leuk is, is het ook erg goed voor je ontwikkeling. Ik raad dan ook iedereen aan om iets buiten zijn/haar studie te doen. Je merkt echt het verschil tussen actieve studenten en studenten die passief hebben gestudeerd. Volwassenheid, zelfstandigheid, assertiviteit, sociale en organisatorische vaardigheden: je ontwikkelt het allemaal.

 

Wat mis je het meeste aan je studententijd?

Hoewel ik een fantastische studententijd heb gehad, mis ik er (nog) weinig van. Ik had verwacht dat ik veel meer moeite zou hebben met de overgang, maar dat viel enorm mee. Dit hangt natuurlijk af van wat je na je studie gaat doen. Eigenlijk is maar weinig echt veranderd, nu doe ik alles in mindere mate.

 

Wat doe je nu?

Zoals de meesten uit mijn bestuursjaar ben ik na mijn studentenperiode bij een fiscaal advieskantoor aan de slag gegaan. Ik werk momenteel bij EY in Den Haag op de BTA (Business Tax Advisory) afdeling, en dat bevalt me uitstekend!

 

 

970538_438895312886894_1186750805_n

No Comments Yet

Comments are closed