Speciaal Fiscaal – Artjom Bagramjan

 

ArtjomKun je ons iets vertellen over je studententijd?

Momenteel zit ik in mijn eerste studiejaar wat mij erg goed afgaat. Ik heb  tot nu toe alles gehaald. Ik woonde voorheen  in Assen, maar nu woon ik bij familie in Rotterdam om eerst even rustig aan alles te kunnen wennen en mijn punten te halen. Het bevalt me prima!

 

Waarom  heb je voor Fiscaal recht gekozen en niet voor de kunstacademie?

In eerste instantie wilde ik rechten studeren, maar ik ben daarna met een goede vriend en mijn nicht meegegaan naar Rotterdam om hier te kijken. Rechten vond ik iets te breed en fiscaal sprak me heel erg aan. Kunst kan ik er altijd nog naast doen. Ik kan altijd naar andere werken kijken en zien hoe deze zijn gemaakt. Waarna ik de techniek zelf probeer te gebruiken. Uiteindelijk is het vooral veel oefenen, aangezien dat uiteindelijk het belangrijkste is om beter te worden in het creëren van kunst.

 

Hoe ben je met kunst in aanraking gekomen?

paspoort artjom

Ik ben er van jongs af aan altijd al mee bezig geweest. In mijn vrije tijd ging ik bijvoorbeeld tekenen. Op mijn zevende ben ik naar het Rijksmuseum geweest en de eerste gedachte die toen bij me opkwam was: “Hier moet later ook iets van mij hangen!” Zodoende ben ik gaan tekenen en uiteindelijk op de middelbare school heb ik kunst er als extra vak gekozen. Mijn leraar zei dat, als ik naar de kunstacademie zou gaan, ik het daar prima zou redden.

 

Doe je het vooral als hobby of zou je er je uiteindelijke beroep van willen maken?

Op het moment doe ik het er vooral als hobby naast. Ik heb er nog wel over getwijfeld om deeltijd kunstacademie naast de studie Fiscaal Recht te doen, maar dat gaat me te veel tijd kosten. Op het moment dat je eenmaal ontdekt bent, gaat het allemaal vanzelf. Als de juiste persoon een bepaald creatie van jou mooi vindt, dan begint het balletje vanzelf te rollen.Het draait vooral om je netwerk en dat je mensen leert kennen die iets voor jou kunnen betekenen. Ik heb overigens wel al een paar werken verkocht!

 

Vertel eens wat over je kunst?

Ik heb nog niet een specifieke richting die me heel erg aanspreekt. Abstracte kunst is echter niet helemaal mijn ding, het moet voor mij wat meer realistisch zijn. Iets wat mensen gelijk aanspreekt. Ik probeer vooral met heel veel materialen te werken om zo te experimenteren en te zien wat het beste bij mij past.

 

Hoe zie je dat kunst invloed heeft op jouw studie?

Ik gebruik kunst vooral als uitlaatklep, bijvoorbeeld na een tentamenperiode. Dat doe ik dan om weer even tot rust te komen, dan ga ik schilderen of schetsen voor een idee. Ik schrijf ook een tekst erbij en bij de tekst past een beeld wat ik vervolgens ga uitwerken. Het is dus vooral ontspanning voor mij.

 

Doe je nog wat anders naast je studie en hobby?

Ik zit bij een landelijke Armeense studentenvereniging. Hier voer ik een bestuursfunctie uit, waar ik vorige zomer voor werd gevraagd. De meeste activiteiten van de vereniging worden in Utrecht georganiseerd. Het is niet een hele grote vereniging, maar wel leuk om erbij te doen en het is daarnaast ook leerzaam om te doen.

 

Hoe zie jij jezelf over 10 jaar?

Mijn doel is om bij één van de Big Four te eindigen, dus toch meer de fiscale kant de richting van kunst. Maar je weet natuurlijk nooit hoe het gaat lopen. Voor hetzelfde geldt word ik ontdekt in de kunst en ga ik me daar volledig op focussen. Maar op dit moment ik heb vooral als doel om mijn studie Fiscaal Recht af te ronden en vervolgens daarmee zo ver mogelijk te komen.

 

Door: Alain van Westen & Valérie Visser

 

Dit betreft een artikel uit Aanslag 4 – 2013/2014

No Comments Yet

Comments are closed