Speciaal Fiscaal: Nico Maaskant

nico_maaskantNico Maaskant begon als student Rechtsgeleerdheid, maar vond de fiscale vakken zo interessant dat hij naar Fiscaal Recht switchte. Naast zijn studie trad hij op 26 september officieel aan als vicevoorzitter van café In de Smitse. In dit interview vertelt hij meer over hoe hij zijn bestuurswerk combineert met zijn studie.

 

Naam: Nico Maaskant

Leeftijd: 21 jaar

Studie: Derdejaars student Fiscaal Recht

Daarnaast: Vicevoorzitter bij café In de Smitse

 

Wat doe je precies bij In de Smitse?

Als vicevoorzitter van het bestuur houd ik me bezig met de interne betrekkingen, dus ik regel alles rond de tappers. Ik verzorg de roosters, stuur mails, regel tappersuitjes en organiseer alle themafeesten. Hoe ziet een week bij jou eruit? Wat ik doe wisselt per week. Als er een themafeest is, ben ik de hele week bezig om dat voor te bereiden. Ik maak een draaiboek, neem contact op met externe partijen en regel alles waar je rekening mee moet houden. Normaal vergaderen we op maandagavond en tap ik één á twee keer per week. Op donderdag en vrijdag mail ik alle informatie (en natuurlijk de laatste roddels) naar de tappers en op zaterdag maak ik het rooster. Doordeweeks help ik ook met de huishoudelijke klusjes, zoals schoonmaken. Dat is de minst leuke taak, maar ik doe het met alle liefde!

 

Hoe combineer je jouw bestuurswerk met je studie?

Normaal ben ik zo’n vijftien uur per week bezig met mijn bestuurswerk, maar als er een themafeest is, verdubbelt die tijd al gauw. Ik probeer ook elke week om genoeg tijd in mijn studie te steken, maar de eerste weken van het collegejaar zijn altijd het drukst voor In de Smitse. Hier besteed ik dus veel tijd aan op het moment. In de loop van het jaar wordt het wat rustiger in het café (vermoedelijk doordat veel studenten dan wat harder aan hun studie moeten gaan werken) en kan ik me wat meer gaan focussen op mijn studie.

 

Hoe ben je bij In de Smitse terecht gekomen?

Ik ben hier door een vriend begonnen als tapper. Het team voelt echt als een vriendengroep, dus ik vind het een hele eer om daar bestuur van te mogen zijn. Een jaar lang een café draaiende houden is echt een leuke uitdaging.

 

Hoe bevalt het bestuurswerk tot nu toe?

Tot nu toe bevalt het me heel goed! Eind september zijn we als bestuur officieel aangetreden, maar we zijn al de hele zomervakantie druk bezig geweest. Het is drukker dan ik had verwacht (Ja, ik droom tijdens grote projecten zoals het Oktoberfest ook wel eens over mijn werk), maar dat is zeker niet negatief. Ik werk ook nog in een ander café, maar hier ben ik eindverantwoordelijke en dat maakt het echt een leuke uitdaging. In de Smitse voelt nu echt als ‘mijn’ café.

 

Wat zijn de leukste dingen die je als bestuur hebt meegemaakt?

Het wisselweekend was heel bijzonder doordat alle oud-besturen kwamen en we allerlei activiteiten zoals bij een ontgroening moesten doen. Het is ook leuk dat je als tapper altijd een biertje mag komen drinken en de tappersuitjes zijn heel gezellig. De grap die het oud-bestuur traditiegetrouw met ons uithaalde, was ook goed gelukt, dus die moeten wij proberen te overtreffen volgend jaar.

 

Wat wil je in de toekomst gaan doen?

Ik heb meerdere ideeën, maar ik ben er nog niet helemaal uit. Het lijkt me wel wat om een eigen bedrijf op te zetten, maar misschien is het handiger om eerst in dienst te gaan bij een bedrijf. Ik denk dat ik ook wel profijt zal hebben van mijn bestuursjaar; je runt een bedrijf met een flinke jaaromzet en daar komen veel verantwoordelijkheden bij kijken.

 

Door: Amarins Veringa

 

Dit betreft een artikel uit de Aanslag 1 – jaargang 24. 

No Comments Yet

Comments are closed