Studiereis 2016 naar Rio de Janeiro!

Heb jij een voorliefde voor cultuur en ben jij klaar voor een uitdaging? Wellicht klinken samba, Copacabana, carnaval en het reusachtige standbeeld van Christus de Verlosser dan bij jou als muziek in de oren. Ook dit jaar organiseert de R.F.V. Christiaanse Taxateur een studiereis naar een bijzondere bestemming. Samen met 23 medestudenten en 2 docenten kan je in maart afreizen naar de mooie stad Rio de Janeiro!

 

 

Riofavela

 

De stad die wereldberoemd is om zijn heilige beeld van Jezus, zijn stranden en Carnaval trekt dan ook miljoenen bezoekers uit alle windstreken van de wereld. De historische binnenstad met ontelbaar veel mooie gebouwen, kerken zoals de Candelária en kloosters worden moeiteloos afgewisseld met moderne architectuur, hoge wolkenkrabbers en gezellige pleintjes. Er zijn daarnaast ook voldoende groene oases zoals de botanische tuin en het Tijuco bos. Menig voetbalhart gaat sneller kloppen met het betreden van het Estádio de Maracanã, waar grote namen uit de voetbalwereld een balletje hebben mogen trappen.

 

Rio de Janeiro, kortweg Rio, is een Braziliaanse stad met meer van zes miljoen inwoners. Dit maakt deze stad de op één na grootste stad van Brazilië. In Rio is sprake van een extreem ongelijke welvaartsverdeling. Met aan de ene kant het kleine deel van de bevolking met een hoog inkomen en aan de andere kant het grote, arme deel van de bevolking dat in de vele sloppenwijken van Rio de Janeiro leeft, ook wel favela’s genoemd. Ondanks dat het sloppenwijken zijn, wordt door deze inwoners wel jaarlijks de welbekende carnaval georganiseerd. Het hele feest duurt wel vier dagen lang waarbij het hoogtepunt natuurlijk de welbekende parades zijn.

 

Het belastingstelsel in Brazilië is vrij ingewikkeld. Er wordt namelijk belasting geheven op drie niveaus. Volgens de Braziliaanse Grondwet hebben zowel de Federale Overheid (União) als de Deelstatelijke Overheden (Estados) en de Gemeenten (Municípios) de bevoegdheid belastingen te heffen. De vennootschapsbelasting kan bijvoorbeeld geheven worden op basis van twee regimes, het reële winstregime of het veronderstelde winstregime. Het toepasselijke tarief is ongeveer 34%. Dit is echter afhankelijk van welk regime wordt gekozen voor de vennootschappen. Al met al veel regelgeving met uitzonderingen bovenop uitzonderingen.

 

Ben je geïnteresseerd in het Braziliaanse belastingregime en ben je bestand tegen weinig slaap? Krijg je al kriebels in je buik na het lezen van dit artikel? Meld je dan snel aan! Je kunt solliciteren voor deze indrukwekkende reis door jouw CV en een korte motivatiebrief te sturen naar bestuur@christiaanse-taxateur.nl. Dit is mogelijk tot uiterlijk 30 november!

 

Door: Jacqueline van der Hoek en Kawee Wu

 

 

 

No Comments Yet

Comments are closed