Thema bekendmaking: ‘Fair taxation’

Beste lezer,

We zijn alweer een aantal maanden aan het studeren en De Aanslagcommissie is de afgelopen tijd druk bezig geweest met het thema ‘Extaxtations’. Nu we 2016 hebben afgesloten, kijken we vooruit naar wat 2017 ons zal brengen. Eén van de eerste mooie dingen die 2017 ons brengt, is een nieuw thema voor De Aanslag. De aankomende maanden zullen wij proberen om jullie het een en ander bij te brengen op het gebied van ‘Fair taxation’.

Hierbij zullen wij onder andere ingaan op wat Fair taxation eigenlijk is, of onze medestudenten de vermogensbelasting wel ‘fair’ vinden en uiteraard komen gebruikelijke artikelen zoals ‘De Tien…’ en het thema-artikel terug. Verder zal de link gemaakt worden met Robin Hood. Deze Engelse volksheld stal geld van de rijken en verdeelde dit gestolen geld daarna onder de armen van de bevolking. Op de vraag of de overheid iets soortgelijks dient te bewerkstelligen door middel van belastingheffing wordt regelmatig teruggekomen.

Ook deze periode wenst de commissie jullie weer veel leesplezier en hopen we ook in dit nieuwe jaar jullie wat bij te brengen op het fiscale vlak.

Door: Ruud van Bommel

No Comments Yet

Comments are closed