Themabekendmakingsartikel: “Virtual fiscality”

Wellicht waren we allemaal als kind ervan overtuigd dat rond het jaar 2018 robots en vliegende auto’s een doorsnee verschijnsel zouden zijn, maar de stand van zaken is anders. In plaats van extreme technologische snufjes in onze ‘reality’, heeft er meer ontwikkeling plaatsgevonden in de ‘virtual reality’.

Zo ziet men dat beleggen een modieuze vorm heeft aangenomen, namelijk het investeren in cryptovaluta. Daarnaast is er innovatieve technologie zoals blockchain is ontworpen. Voor fiscalisten is het van belang om mee te komen in de technologische voortgang, want deze zal een grote invloed hebben op ons werk. Een belangrijke ontwikkeling op dit gebied is dat de jaarlijkse aangifte stapsgewijs een digitale vorm heeft gekregen.

Nu deze innovaties een prominente rol hebben aangenomen in ons dagelijkse leven, is het maar de vraag wat voor effect zij zullen hebben. Zal het belastingspecialisme volledig opgeslokt worden door deze technologische innovaties of zullen ze ons een handje helpen om uiteindelijk slapend rijk te worden?

De komende maanden zullen we deze topics verder belichten met het nieuwe thema: ‘Virtual fiscality’. Wil jij hier meer over weten? Houd dan De Aanslag goed in de gaten. Veel leesplezier!

 

Door: Neslihan Inci

No Comments Yet

Comments are closed