Thuis bij… Daphne Marneth

Daphne Marneth is 22 jaar en derdejaars studente Fiscale Economie. Naast haar studie heeft Daphne een aantal commissies gedaan en vervult zij momenteel een functie binnen de Congrescommissie. In haar vrije tijd is Daphne te vinden bij de studentengezelligheidsvereniging of in de buurt van andere gezellige plekken, zoals de Witte de Withstraat.

 

Zou je iets over jezelf kunnen vertellen?

Ik ben Daphne, 22 jaar en oorspronkelijk kom ik uit de Achterhoek, Oost-Gelderland. Nu woon ik al een aardige tijd op kamers in Rotterdam en inmiddels ben ik ook helemaal van mijn Achterhoekse accent af. Ik ben derdejaars studente Fiscale Economie. Dit jaar ga ik mijn bachelor afronden en hopelijk volgend jaar ook mijn master, want tegen die tijd wil ik wel klaar zijn met studeren. Je studententijd is fantastisch, maar op een gegeven moment is het ook tijd om een start te gaan maken in het bedrijfsleven.

 

Waar woon je in Rotterdam en hoe ben je aan je kamer gekomen?
Ik ben direct op kamers gegaan na het behalen van mijn vwo-diploma. Vanaf mijn ouders ben ik namelijk drie uur onderweg met de trein en dat is niet altijd even handig. Ik woon in een studentenflat in de Esch. Via kamernet ben ik op zoek gegaan naar een kamer en de eerste hospiteeravond had ik meteen succes. Na 4 jaar ben ik nog steeds erg tevreden over deze kamer, aangezien niks kan tippen aan een eigen badkamer, een grote woonkamer en natuurlijk alle vrijheid die op kamers wonen met zich mee brengt!

 

Hoeveel bedraagt je huur per maand?
Mijn huur bedraagt in principe 400 euro, maar hier gaat 50 euro huurtoeslag van af.

 

Wat voor dingen doe je naast je studie?
Ik ben lid bij een studentengezelligheidsvereniging waar ik vorig jaar een fulltime commissie heb gedaan. Naast dat ik altijd actief aanwezig ben geweest bij de CT vervul ik dit jaar ook een plekje in de Congrescommissie. Als het even mee zit loop ik wekelijks hard en speel ik piano. De liefde voor dieren heb ik ook mee genomen naar Rotterdam door middel van mijn hamster ‘Hammie’.

 

Wat vind je goed aan je studie?

De diepgang in boekhoudkundig onderdelen die je bij Fiscale Economie leert, zie ik als een grote toegevoegde waarde. Dit hangt deels samen met de fiscaliteit en mijn interesse in de cijfermatige kant van dingen is altijd sterk aanwezig. Daarom is de combinatie van fiscaal en economie de perfecte studie voor mij. Binnen het fiscale vakgebied ligt voor mij nog een grote uitdaging en dat spreekt mij erg aan.

 

Wat vind je de mooiste plek in Rotterdam?

De buurt van Witte de With vind ik erg gezellig. Parallel aan Witte de With, meer richting de Euromast, is er een hele mooie plek dat uitkijkt op de Maas, Erasmusbrug en Hotel New York. Er staan veel herenhuizen en je hebt daar een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam. Sinds de jaren dat ik hier studeer, is Rotterdam wel echt mijn plek geworden!

 

Hoe zie je jezelf over tien jaar?

Rond die tijd ben ik toch wel een echte burger denk ik, wellicht wat loslopend jongs en verder zie ik mezelf vooral fulltime werken. Graag zou ik carrière willen maken als belastingadviseur. Werken bij een groot kantoor zou zeker leuk zijn, maar we houden alle opties open. Verder zal de toekomst zelf uitwijzen wat het gaat worden. Het liefst schrap ik al het voorgaande en houd ik alle opties open!
 

foto 3

 

foto 2 (1)

foto 1 (2)

 

Dit betreft een artikel uit Aanslag 4 – 2013/2014.

No Comments Yet

Comments are closed