Thuis bij… Giorgio Peterse

Giorgio is 21 jaar en komt uit het dorpje Oss. Hij spreekt naast de Nederlandse taal ook vloeiend Italiaans. Het stereotype Italiaan mag het niet zo op belasting hebben – er is behoorlijk wat Italiaans zwart geld –, maar Giorgio draait er zijn hand niet voor om. Momenteel is hij bezig met het tweede jaar van de opleiding Fiscale Economie. Naast zijn studentenvereniging, zwemvereniging en hobby’s maakt hij sinds kort ook tijd vrij om zijn fiscale kennis in de praktijk te brengen bij de SBR.

 

Waar woon je in Rotterdam en hoe ben je aan je kamer gekomen?
Ik woon samen met mijn zus in een appartement aan de Spoorsingel, de straat achter het Centraal Station. Het huis is eigenlijk voor expats, maar de eigenaar zit nu in Zuid-Amerika. Voor ik hier kwam, had ik al twintig kamers bekeken in Rotterdam, maar die waren het allemaal net niet. Toen een kennis mij belde dat er een kamer vrij was gekomen in een heel leuk huis, sprong ik gelijk in de trein vanaf Drenthe. Ik heb toen meteen besloten om het te huren. Het fijne aan dit appartement vind ik de open ruimte en de oude ornamenten en andere details die nog aanwezig zijn.

 

Hoeveel bedraagt de huur van je kamer?
De huur van het hele appartement bedraagt in totaal €1300,- per maand. Mijn zus en ik betalen beiden een derde en het laatste deel wordt betaald door mijn ouders. Als zij in Rotterdam komen maken ze namelijk ook gebruik van dit appartement. Mijn zus en ik gaan niet meer zo vaak terug naar Drenthe, daarom vinden mijn ouders het leuk om naar Rotterdam af te reizen en bij ons te overnachten.

 

Wat vind je zo leuk aan Rotterdam?
Ik ben zelf opgegroeid in een klein dorpje van nog geen vijfhonderd inwoners, dus ik vond het eigenlijk wel spannend om voor mijn studietijd naar het westen te verhuizen. Ik koos voor Rotterdam, omdat het echt een stad in bloei is en vanwege de goede economische faculteit. Het is een heel dynamische stad. Met de oplevering van de Markthal en het Centraal Station, merk je echt dat de stad in ontwikkeling is. In deze wijk kun je ook in een straat vol mooie panden staan en dan als je een blokje om gaat opeens in
een nieuwbouwwijk staan.

 

Wat doe je naast je studie?
Ik ben één avond per week bij mijn studentenvereniging S.S.R.-Rotterdam. Daar zet ik me de laatste tijd wat meer in, zeker nu ik mijn BSA gehaald heb. Sinds dit jaar train ik ook drie keer per week bij zwemvereniging Ragnar. Toen ik daarmee begon, merkte ik gelijk dat ik me lichamelijk fitter voelde. Ik ben ook begonnen met werken bij de SBR. Verder houd ik heel erg van lezen. Het is leuk dat je in de krant veel studie gerelateerde dingen vindt en daar over mee kan denken. Daarnaast houd ik veel van koken, reizen en muziek. Tijdens het studeren luister ik bijvoorbeeld graag naar filmmuziek.

 

Waarom studeer je Fiscale Economie?
Economie heb ik altijd een heel leuk vak gevonden, maar vrij globaal. Fiscale Economie is meer een specialisatie in de economie. Het is een vak dat ook veel waard is, want de fiscaliteit is en blijft altijd heel erg belangrijk. De vragen en de politieke ontwikkelingen rondom inkomensverdeling zijn heel interessant. In deze studie kan ik mezelf echt vinden. De fiscaliteit blijft altijd actueel en biedt daardoor veel mogelijkheden om het leuk te blijven vinden.

 

Hoe zie jij jezelf over tien jaar?
Een moeilijke vraag om te beantwoorden… Hopelijk heb ik dan al een carrière opgebouwd, het liefste bij een Big Four kantoor. Het lijkt me toch het spannendst om daar in de consultancy praktijk te gaan werken, vooral internationaal gezien, omdat die erg in beweging is.

 

DSC_2418

 

DSC_2420

 

Door: Amarins Veringa

 

Dit betreft een artikel uit Aanslag 2 – 2014/2015.

 

No Comments Yet

Comments are closed