Thuis bij… Julia Hensems

Elke editie gaat de Aanslagcommissie bij een CT-lid langs om te kijken waar hij of zij zijn of haar dagen vertoeft in de ‘mooiste rotstad die er is’. Deze keer was het de beurt aan Julia Hensems, een actieve studente in Rotterdam.

 

Kun je iets over jezelf vertellen?
Mijn naam is Julia Hensems en ik ben negentien jaar oud. Ik kom uit Berkel en Rodenrijs en ben nu tweedejaarsstudente Fiscaal Recht. Verder werk ik als Ambassador voor de Erasmus School of Law en ben ik actief bij mijn studentenvereniging. Ook ga ik twee keer per week naar sportlessen en als ik tijd heb, zing en speel ik graag gitaar. Sinds dit jaar maak ik ook deel uit van de Activiteitencommissie van de CT.

 

Waar woon je in Rotterdam en hoe ben je aan je kamer gekomen?
Ik woon al iets meer dan een half jaar in Kralingen op de Oostzeedijk met twee huisgenootjes. Kennissen van mijn ouders hebben een aantal jaar geleden een woning gekocht voor hun studerende zoon, wat zij aan hem en zijn vrienden verhuren. Dit beviel hen goed en mijn ouders waren in de mogelijkheid om dit ook te doen, zo ben ik dus aan mijn kamer gekomen!

 

Hoeveel bedraagt je huur per maand?
Mjin kamerhuur bedraaft €350 inclusief gas, water en elektriciteit.

 

Hoe combineer je al deze activiteiten en het huishouden met jouw studie?
Gedurende mijn eerste jaar vond ik dit nog best lastig te combineren en door mijn minder soepele start, kreeg ik al gauw door dat ik toch echt wat meer aan mijn studie moest gaan doen. Ik leef niet voor het studeren, maar ik heb toch wel enige ambitie. Vorig jaar heb ik steeds meer discipline aangeleerd en daarom gaat het combineren en plannen nu steeds beter.

 

Wat vind je belangrijk aan jouw studie?
Ik vind het vooral belangrijk om niet alleen maar theorie mee te krijgen tijdens mijn studie, maar ook wat praktijkervaring. Vandaar dat ik ook zeker de ambitie heb om stage te gaan lopen bij bedrijven voordat ik echt aan het werk ga en niet meer student ben. Daarnaast vind ik het belangrijk om het naar mijn zin te hebben op mijn studie! Samen studeren met vrienden en vriendinnen maakt het al een stuk leuker en makkelijker om door te zetten wanneer je er even helemaal klaar mee bent.

 

Wat vind je de mooiste plek in Rotterdam?
Voor mij is dat het park de Oude Plantage. Dit is namelijk perfect gelegen voor mij: tussen mijn huis en de universiteit in en direct aan de Maas. Daarnaast heb je daar de ultieme rust en geen last van de stadsgeluiden of auto’s. In de zomer lig ik hier lekker in het gras of op de steiger met mijn huisgenootjes en heb je uitzicht op de prachtige Erasmus- en Willemsbrug.

 

Hoe zie je jezelf over tien jaar?
Over tien jaar hoop ik een uitdagende baan te hebben in het management van een bedrijf. Waarschijnlijk woon ik nog gewoon in ons koude kikkerlandje en wie weet heb ik leuke vriend of ben ik zelfs getrouwd. Kinderen zijn zeker welkom, maar daar wacht ik nog wel even mee! Daarnaast kijk ik uit naar een mooie inloopkast in mijn huis voor de belangrijke dingen in het leven.

 

Foto 2

 

Door: Artjom Bagramjan

 

Dit betreft een artikel uit Aanslag 1 – 2014/2015

 

No Comments Yet

Comments are closed