Thuis bij… Kawee Wu

Eens in de zoveel tijd gaat de Aanslagcommissie langs bij een CT-lid om te kijken hoe en waar hij of zij woont. Deze keer hebben wij onze toekomstige Commissaris Media Kawee Wu bezocht. 
 
Kun je iets over jezelf vertellen?
Hallo, ik ben Kawee en ik ben 21 jaartjes jong. Het collegejaar is bijna afgelopen, maar dit collegejaar heb ik de master Fiscaal Recht op de Erasmus Universiteit en de master International Business Tax Law op de Tilburg Universiteit gevolgd. Daarnaast actief lid geweest bij de R.F.V. Christiaanse-Taxateur door te participeren aan het TJP-programma en deel te nemen aan de Studiereiscommissie. Een druk jaartje zou je kunnen zeggen, ik heb er wel echt elke seconde van genoten. Nou goed, niet elke seconde, maar het was het zeker weten waard!
 
Waar woon je in Rotterdam en hoe ben je aan je kamer gekomen? 
Ik woon recht tegenover de Erasmus Universiteit bij de Esch. Mijn middelbare schooltijd heb ik doorgebracht in Eindhoven, dus het was ook echt een hele verandering van omgeving! Van de zachte ‘g’ en de warme Brabantse ontvangst ging ik naar de grote stad waar alles voor mij nog onbekend was. Mijn broer heeft een woning gekocht in Rotterdam vanwege zijn werk, waardoor er een kamer vrij kwam. Deze kans liet ik natuurlijk niet lopen!
Kawee2
Wat voor dingen doe je naast je studie?
Naast dat ik actief lid ben bij de CT, ben ik ook projectmanager bij een organisatie genaamd INVAZI, werk ik twee dagen per week in de horeca, fitness ik vier dagen in de week en vind ik het ook hartstikke leuk om op stap te gaan en met vrienden en vriendinnen een terrasje te doen.  
 
Hoe combineer je deze activiteiten met je studie?
Ik heb het inderdaad erg druk, maar met een goede time-management kom je een heel eind. Natuurlijk zijn er dagen waarbij ik overdonderd word met stress, maar daar vecht je zo doorheen. Wat ik door de jaren heen heb geleerd is dat je door goed te plannen, jezelf zowel op persoonlijk als op professioneel vlak enorm ontwikkelt.
 
Wat vind je belangrijk aan je studie?
Ik vind het belangrijk dat mijn studie een uitdagende factor biedt. De fiscaliteit is continue in beweging, telkens komt er nieuwe wet -en regelgeving in beeld waarvan je op de hoogte moet zijn. Het is zo’n dynamische tak van sport, waar je eigenlijk geen touw aan vast kunt knopen. Ik ben een persoon die graag wordt uitgedaagd, dit is dan ook voor mij persoonlijk een goede ontwikkeling. 
 
Wat vind je de mooiste plek in Rotterdam? 
De mooiste plek van Rotterdam is toch wel het uitzicht naar de Erasmusbrug vanuit Boompjes. Het is een plek waar je even al je stress kwijt kunt en aan nergens hoeft te denken.
 
Hoe zie je jezelf over tien jaar? 
Het is altijd al mijn ambitie geweest om naar het buitenland te gaan. Mijn voorkeur ligt bij China. China heeft één van de grootste en snelstgroeiende economieën in de wereld. Het zou een eer zijn om bij een Big Four-kantoor te mogen werken, en dan wel met een hoge functie.
Kawee1
No Comments Yet

Comments are closed