Workshop Fiscaal Flirten met Tom Gorny

Verdwijnt de spontaniteit in zakelijk flirten? Wat te doen wanneer iemand niet openstaat voor contact? Bezit jij de ‘gunfactor’ en hoe verhoog je deze? Kun jij een klik laten ontstaan? Kortom, ben jij flirtable?
Op donderdag 15 januari jl. werden deze dilemma’s in het flirten behandeld door flirtcoach Tom Gorny. Met zijn krachtige antwoorden, tips, adviezen en oefeningen maakten CT’ers kennis met het persoonlijk en zakelijk flirten. Deze interactieve workshop stond volledig in het teken van de Fiscale Bedrijvendag, zodat de fiscalisten in spe zich zo goed mogelijk konden profileren tijdens persoonlijke interactie en sollicitatiegesprekken op de Bedrijvendag zelf.
 

Volgens Gorny kent het woord flirten vele betekenissen en nog meer gevoelswaarden. Voor ons betekent flirten ‘een ander uitnodigen om in contact met jou te komen’. Een contact waaruit vertrouwen en gunnen ontstaat. De eerste stap naar verbinding. Het gaat over houding en gedrag, verbale en vooral non-verbale communicatie, het gaat over intenties en effecten daarvan. Dit contact krijg je dan ook alleen met een open en actieve houding in de interactie met anderen. Het vloeit voort uit het idee dat mensen ons leven verrijken en dit kan uiteraard mooie ontmoetingen met zich meebrengen.
 
Na de pauze gaf Gorny op een speelse wijze aan dat de belangrijkste stap in het flirten het ‘flirtable zijn’ is. Flirtable zijn betekent jouw eigen ja-stand creëren. Deze stap gaat dus over jezelf: hoe kom je over, wat straal je uit, welke energie draag je bij je en sta je open voor contact? Als hieruit blijkt dat je geen zin hebt om contact te maken, dan wordt het tamelijk lastig om aantrekkelijk gedrag te vertonen en positieve energie in te zetten. Voor een goede flirt begin je dus eerst bij jezelf!

 

Gesprekstechnieken zijn handig, in alle communicatie. Deze kunnen net het zelfvertrouwen geven die je nodig hebt. En zelfvertrouwen is onmisbaar in het zakelijk flirten. Technieken zijn echter niet altijd nodig, aangezien het flirten gaat over het overbrengen van gevoel. Je zult bij jezelf moeten kunnen inchecken hoe jij je voelt over jezelf, de ander en de situatie. Dit gevoel moet je kunnen overdragen door je aandacht te richten op de flirt kandidaat. Gorny benadrukt het feit dat bij complicaties het slechts een kwestie is van oefenen en feedback krijgen. In essentie gaat het vooral over acceptatie en loslaten: processen die op gang komen als je een werkelijke intentie hebt om jezelf te verbinden met een ander. Het flirtspel verloopt goed als beide spelers zich goed voelen en hun gedrag op elkaar afstemmen. Tip van Gorny is dan ook vooral te kijken naar non-verbale signalen. In zijn boek “Masterfirt” behandelt Gorny verschillende flirttechnieken op basis van ervaringen van anderen. Na twee exemplaren uitgedeeld te hebben van zijn boek, werd ter afsluiting nog een groepsfoto gemaakt.

 

Wij hopen dat de CT’ers een leuke en leerzame middag hebben gehad. Deze fiscale studenten zullen ongetwijfeld het zakelijk flirten vanzelf omzetten in fiscaal flirten!

 

Voor foto’s van de workshop klik je hier.

 

Door: Bilge Kucukali

No Comments Yet

Comments are closed